Nieuws

Laatste Nieuws over de woningmarkt.

Weer volop woningmarktnieuws in mei 2020. Hieronder de meest opvallende berichten over de impact van Corona op de woningmarkt:

 

???? Makelaars zien huizenprijzen in de provincie 'sky high' gaan | NPO Radio 1 | https://bit.ly/2WZMP73

 

???? Huizenprijzen stijgen in april sterker dan in voorgaande maanden: https://bit.ly/3c7RWXf

 

???? Drukkere tijden voor makelaars, meer mensen zetten hun huis te koop | Z in Zaken RTLZ | https://bit.ly/3bXpffv

 

???? Hoe functioneert de woningmarkt in tijden van de corona crisis Adformatie | https://bit.ly/3c1Ic0g

 

???? Hoogleraar Woningmarkt: Na deze crisis volgen prijsstijgingen, misschien zelfs een prijsexplosie

de Volkskrant | https://bit.ly/36s63oU

 

???? Onderzoek Huizenprijzen: Nederlanders willen weer grotere tuinen | Elsevier | https://bit.ly/36v82Ji

 

???? Huizenprijzen in de grote steden | Elsevier https://bit.ly/2yv5n5A

Persbericht, 9 november 2018

NL Woningfondsen introduceert eerste fonds

Maandag a.s. start de inschrijving op het eerste woningfonds voor particuliere beleggers van NL Woningfondsen. “Wij hebben als adviseurs en mede-initiatiefnemers veel tijd en energie in de opzet van dit eerste fonds gestoken en kijken dan ook uit naar de introductie. Wij verwachten dat beleggers het hoge kwaliteitsniveau herkennen dat wij van oudsher bieden,” aldus Hans Hage en Gerdjan van Zanten, directieleden van NL Woningfondsen BV.

Het eerste fonds, NL Woningfonds 1, zal bestaan uit vijf woningcomplexen in Drachten, Hoogeveen, Oldenzaal, Lochem en Didam, met voornamelijk appartementen. Het fonds heeft een omvang van € 21,55 miljoen, waarvan € 9,25 miljoen eigen vermogen.

Oprichters hebben ervaring met 41 woningfondsen

NL Woningfondsen is weliswaar een nieuwe speler op de markt, maar de oprichters zijn zeer ervaren. De heren Hage en Van Zanten waren bij Staalbankiers N.V. medeverantwoordelijk voor 41 woningfondsen met een totale omvang van ruim € 994 miljoen. Deze nieuwe partij is daarmee specialist op het gebied van woningbeleggingen.

“Staalbankiers heeft op enig moment besloten de vastgoedactiviteiten en haar bank te beëindigen, terwijl wij nog ontzettend veel plezier hadden in ons vak,” verklaart Hans Hage. “Na enige tijd van oriëntatie concludeerden wij, dat wij onze opgebouwde kennis, ervaring en netwerken verder wilden benutten. Met NL Woningfondsen staan wij onder meer beheerders en (vermogende) particuliere beleggers bij die willen beleggen in woningen,” vult Gerdjan van Zanten aan.

Samenwerking met Sectie5 en Connect Invest

Sectie5 in Amsterdam is een partner en beheerder die aansluit bij de ambities en hoge kwaliteitseisen van NL Woningfondsen. “Door deze samenwerking kunnen wij ons focussen op datgene waar wij goed in zijn, het adviseren op het gebied van asset management en het toezicht houden op het property management van woningfondsen,” verklaart Hans Hage. “Aangezien Sectie5 beschikt over een vergunning van de AFM, betekent de samenwerking eveneens dat de fondsen aan deze eisen voldoen,” licht Gerdjan van Zanten toe. Sectie5 is sinds 2007 verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van meer dan 30 vastgoedfondsen, voornamelijk met winkels en supermarkten en begin dit jaar voor een groeifonds in zorgvastgoed.

Met Connect Invest te Breukelen wordt samengewerkt voor de introductie van de woningfondsen in de markt van particuliere beleggers. “Connect Invest is een vergelijkbare combinatie als wij zijn; een nieuwe speler met onder meer de grote ervaring van Henk Reyersen van Buuren en Pieter van Herk en de ambitie om een hoog kwaliteitsniveau na te streven,” aldus Hans Hage.

Het beleggingsfonds NL Woningfonds 1 en haar beheerder Sectie5 Beheer B.V. zijn geregistreerd bij de AFM. Het prospectus en het essentiële informatiedocument van NL Woningfonds 1 zijn verkrijgbaar bij de beheerder (www.sectie5.nl/fondsen/nl-woningfonds-1/57), bij NL Woningfondsen BV (www.nlwoningfondsen.nl) en bij Connect Invest B.V. (www.connectinvest.nl/lopende-emissie/).

Voor meer informatie:

NL Woningfondsen, de heer Hans Hage, telefoon: 071 303 12 75 
info@nlwoningfondsen.nl  en www.nlwoningfondsen.nl 
Sectie5, de heer Jeroen van Valen: 020 670 12 65
info@sectie5.nl  en www.sectie5.nl 
Connect Invest, de heer Pieter van Herk: 085 047 75 53 
pieter@connectinvest.nl en www.connectinvest.nl

Woningfondsen met verhuurde woningen interessante belegging?

Tekorten rechtvaardigen een belegging in deze sector.

Uit onderzoek van Capital Value in samenwerking met ABF Research is gebleken dat het woningtekort naar verwachting in 2018 zijn hoogtepunt zal bereiken. Het aantal huishoudens groeit sneller dan de productie van nieuwbouwwoningen. Het tekort zal oplopen naar dik 200.000 woningen. Meer samenwerking en overleg tussen ontwikkelaars, beleggers en overheid is benodigd om het tekort enigszins in te lopen. Daarnaast dienen ambtelijke procedures te worden versoepeld en zal de termijn van plan tot realisatie moeten worden bekort. Kortom er is nog een slag te slaan.

Voor de doorstroming in de huur is het middensegment (700-1000 per maand) van belang. Het tekort in dit segment is groot en niet gemakkelijk in te lopen. Het groeiende aantal huishoudens van boven de 75 jaar zal dit deficit nog versterken. Een poging om het tekort te verkleinen kan door corporaties worden gedaan door middel van verkoop van bestaande geschikte woningen voor deze categorie, welke nu nog in de sociale sector worden verhuurd, aan beleggers.

Voor meer informatie over beleggen in woningen klik hier